Hírek

2023. március 15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Maróth Miklós professzor úr a Magyar Érdemrend nagykeresztje kitüntetésben részesült több mint fél évszázados, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő kutatói pályafutása, valamint a tudományos közéletben betöltött szerepe elismeréseként.

2023. március 13.

Az MTA Könyvtárában mutatta be Ézsiás Erzsébet "A tudás kincsesbányája" címmel Sótonyi Péter professzor úr életpályájáról írt kötetét a Lexica Kiadó.

2023. február 6-án a Magyar Corvin-lánc Testület tisztújító közgyűlést tartott székhelyén, a Róheim-villában.

A Testület újabb öt évre megválasztotta Vizi E. Szilveszter akadémikust elnöknek, Marton Éva akadémikust elnökhelyettesnek, Klinghammer István akadémikust főtitkárnak.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2023. évi programtervet.

2022. december 19. A Roheim villa felújítását végző Laki Zrt. és Possibuild Kft., valamint a tervező Mányi Stúdió vezetőivel a Magyar Corvin-lánc Testület tagjai megtekintették az átadás előtt álló székházat.

A Corvin-lánc Testület tagjai megköszönték a jelenlévő munkatársaknak azt a fantasztikus munkát, amelynek eredményeképpen Klinghammer István főtitkár úr vezetésével az épület tervezésében, az építkezésben, a közbeszerzésben, pénzügyi rendszerében részt vettek. Különös köszönet illeti a kormányzatot az anyagi segítségért.

A mai testületi ülésen egyhangú döntés született, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr jelenlétében felavatják a testület székházát.

Jelenits István piarista szerzetest 90. születésnapja alkalmából a testület nevében köszöntötték.

Marton Éva alelnök asszony és Huszti Péter testületi tag javaslatára a Testület tagjai egy-egy alkalommal munkásságukat, közéleti tevékenységét bemutatva találkozót szerveznek a Róheim-villában.